U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aioliburger met rode ui en Franse friet

15 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko SuperCrunch Franse Friet (750 g)
  • 2 el olijfolie
  • 4 hamburgers naar keuze
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 4 harde witte broodjes
  • 2 takjes peterselie
  • 4 el aioli
  • 25 g krulsla
  • 8 zoetzure plakjes augurk
  • 4 prikkers

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de burgers in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in dunne plakjes. Snijd de broodjes open. Hak de peterselie grof.
  • Besmeer de onderste helften van de broodjes met de aioli. Verdeel er de sla over. Leg de burgers op de broodjes en beleg ze met de tomaat, ui en wat peterselie.
  • Dek de burgers af met de bovenste helften van de broodjes. Steek door elke burger een prikker met de plakjes augurk en serveer met de Franse friet.
  • Weinig tijd? Deze pittige burger met de allerknapperigste Franse frietjes staat binnen 15 minuten op tafel!
  • Tip: Zet alle ingrediënten apart op tafel en laat iedereen zelf zijn hamburger samenstellen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 995 kcal
  • 58 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 85 g koolhydraten
  • 30 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen