Aioliburger met rode ui en Franse friet
15 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de burgers in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
- Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in dunne plakjes. Snijd de broodjes open. Hak de peterselie grof.
- Besmeer de onderste helften van de broodjes met de aioli. Verdeel er de sla over. Leg de burgers op de broodjes en beleg ze met de tomaat, ui en wat peterselie.
- Dek de burgers af met de bovenste helften van de broodjes. Steek door elke burger een prikker met de plakjes augurk en serveer met de Franse friet.
- Weinig tijd? Deze pittige burger met de allerknapperigste Franse frietjes staat binnen 15 minuten op tafel!
- Tip: Zet alle ingrediënten apart op tafel en laat iedereen zelf zijn hamburger samenstellen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 995 kcal
- 58 g vet waarvan 12 g verzadigd
- 85 g koolhydraten
- 30 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen